Istražite Mercedes me Charge

Saznajte više o našoj usluzi

1

Registrirajte se za Mercedes me Charge

1. Odaberite tarifu koja najbolje odgovara Vašim vozačkim navikama i potrebama. Ako već imate Mercedes me račun, upotrijebite te podatke za prijavu. U protivnom izradite novi račun.

2. U sljedećem koraku od Vas će se tražiti da unesete podatke o sebi i svojem vozilu. Ti su podatci neophodni za izradu Vašeg računa i za najbolje prilagođavanje naše usluge Vašim potrebama.

3. Odaberite željeni način plaćanja.

4. Naručite svoju karticu za punjenje. Ako je već imate, unesite broj svoje kartice kako biste je aktivirali. Broj možete pronaći na poleđini kartice. Možete odmah aktivirati ugovor ili postaviti određeni datum aktivacije. Dobit ćete pregled cjelokupnog ugovora. Ako su svi podatci točni, jednostavno kliknite Potvrdi.

2

Aktivirajte karticu i preuzmite aplikaciju Mercedes me

Nakon što aktivirate karticu za punjenje, usluga će Vam biti dostupna unutar 24 sata od aktivacije. Time Vam se pruža pristup našoj mreži za punjenje.

Možete pretraživati punionice, provjeravati vrste utikača i njihovu dostupnost te čak i započeti punjenje. Osim toga, možete unaprijed isplanirati svoju rutu. To Vam omogućava optimiziranu rutu sa zaustavljanjima za punjenje koja su inteligentno isplanirana duž nje. Također, sve informacije o cijenama punjenja integrirane su u aplikaciju i infotainment sustav Vašeg automobila.

3

Istražite našu mrežu

Sva integrirana mjesta punjenja možete pronaći u aplikaciji Mercedes me, infotainment sustavu Vašeg automobila i s pomoću karte. Filtrirajte mjesta punjenja prema brzini punjenja, metodi provjere autentičnosti, ocjeni i dostupnosti. Pogledajte ocjene i ostavite recenzije.

Također, možete unaprijed vidjeti rutu optimiziranu za punjenje do svojeg odredišta u aplikaciji i poslati je izravno u vozilo.

A ako stanica za punjenje nudi daljinsko punjenje, možete pokrenuti i taj postupak.

4

Počnite puniti

Ovisno o postaji za punjenje, postupak možete započeti na različite načine i uživati u maksimalnoj fleksibilnosti.

Kartica za punjenje: Možete upotrebljavati svoju karticu za potvrdu autentičnosti na stanici za punjenje prije nego što pokrenete punjenje.

Daljinsko pokretanje/zaustavljanje: Pokrenite i zaustavite punjenje izravno putem svoje aplikacije ili infotainment sustava Vašeg automobila. Putem njih možete i pratiti tijek punjenja.

Plug & Charge: Automatska provjera autentičnosti putem izravne komunikacije između punionice i Vašeg vozila. Trebate samo priključiti utikač za punjenje. Mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Vaše aktivnosti punjenja i ušteđena količina emisija CO2 prikazani su u Vašoj povijesti transakcija.

Saznajte više o punjenju EV-a

Punionice*

Javna infrastruktura za punjenje u Europi neprestano raste. Postaje za brzo punjenje raznih pružatelja postaja za punjenje nalaze se na svim autocestama i glavnim prometnicama. Broj mjesta punjenja u urbanim područjima također se neprestano povećava.

Mercedes me Charge omogućava vam pristup jednoj od najvećih europskih mreža za punjenje. To znači da svoje vozilo možete puniti i u inozemstvu bez ikakvih problema. Sva integrirana mjesta punjenja možete pronaći na karti, u aplikaciji ili infotainment sustavu Vašeg automobila. Također, možete uživati u potpunoj praktičnosti kada ste kod kuće jer je zidna kutija Mercedes-Benz Wallbox potpuno integrirana u aplikaciju Mercedes me.

Vrste utikača

Vaša aplikacija Mercedes me i infotainment sustav pokazuju koje postaje za punjenje imaju odgovarajući utikač za Vaše vozilo.

Na AC stanicama za punjenje najčešći su utikači Type 2, ali neke imaju i utikače Type 1. DC postaje za punjenje imaju utikače CCS ili CHAdeMO; europski proizvođači automobila upotrebljavaju standard CCS.

Trajanje

Trajanje događaja punjenja ovisi o različitim čimbenicima: kapacitetu baterije, maksimalnoj brzini punjenja vozila te brzini i kapacitetu stanice za punjenje. Javna mjesta punjenja opremljena su sljedećim tipovima:

izmjenična struja (AC), istosmjerna struja (DC) i punjenje velikom snagom (HPC). Punjenje velikom snagom također puni istosmjernom strujom, ali upotrebljava snagu punjenja od najmanje 150 kW.

Punjenje vozila

Za punjenje na javnoj punionici najprije morate provesti postupak potvrde autentičnosti. To se može učiniti na različite načine: karticom za punjenje, aplikacijom Mercedes me, u infotainment sustavu Vašeg automobila ili uz Plug & Charge. Time se aktivira punjenje. Zatim možete priključiti kabel u svoje vozilo. U pojedinim slučajevima kabeli nisu zaključani i možete ih priključiti prije provjere autentičnosti. Nakon što je kabel za punjenje priključen, sigurno se zaključava na oba kraja, prije početka punjenja. Da biste dovršili punjenje i odspojili kabel za punjenje, jednostavno otključajte svoje vozilo i odspojite kabel. Na pojedinim postajama za punjenje morate postupak prekinuti ručno putem aplikacije, kartice za punjenje ili infotainment sustava Vašeg automobila.

Pridružite se danas i punite svoj električni Mercedes-Benz bilo gdje i bilo kada.

Saznajte više